Burnham Hill

Second Floor Addition – Westport, CT   Built in 1948 on a hill high above Compo Cove and Sherwood Millpond, the original bungalow underwent a major renovation in 2000 during which a second story was added in a contemporized Nantucket style vocabulary.  In 2015, Scott Springer Architect was hired to design an expansion of the second floor.  The directive of the clients was to closely match the massing and details of the existing structure and allow the addition to appear as if it had always been a part of the house.

The addition is comprised of a new bathroom and corridor over the vaulted entrance hall—which remained undisturbed during construction—and two bedrooms and a laundry room over the existing garage.  Windows at the east side of the addition allow for spectacular views of Long Island Sound while the windows on the other side overlook a patio and garden.

The house is featured in the April 2016 issue of Connecticut Cottages & Gardens (http://www.cottages-gardens.com/Connecticut-Cottages-Gardens/April-2016/Westport-Real-Estate-Long-Island-Sound/).


© 2019 Scott Springer Architect LLC

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save